Clear Filters
Clear Filters

how to solve Index exceeds the number of array elements (1).

16 views (last 30 days)
Hi guys, I'm writing a code for simulink model auto generation . But when i run code, it popup this error . How can i solve this problem.
Index exceeds the number of array elements (1).
Error in Create_topology (line 42)
hmp(k) = add_line(mdl,htp{k-1}.RConn(2),htp{k}.LConn(1),'autorouting','on');
open_system('Coil_Architecture');
mdl = 'Coil_Architecture/Coil';
h = find_system(mdl,'FindAll','on','Name','Coil');
Num_Turns = 100 ;
set(h,'Num_Turns',num2str(Num_Turns));
ht = zeros(Num_Turns,1);
hmp = zeros(Num_Turns,1);
htp = cell(Num_Turns,1);
for k = 1:Num_Turns
nk = num2str(k);
% add turn
ht(k) = add_block('Unit_Turn/Turn_1', [mdl,'/Turn_',nk]);
posc = get(ht(k),'Position');
set(ht(k),'Position',posc + [0 30*(k-1) 0 30*(k-1)]);
% get port handles
htp{k} = get(ht(k),'PortHandles');
% connect turn to turn
if k > 1
hmp(k) = add_line(mdl,htp{k-1}.RConn(2),htp{k}.LConn(1),'autorouting','on');
end
end
  2 Comments
Sulaymon Eshkabilov
Sulaymon Eshkabilov on 23 Jul 2019
Hi,
could you also post your complete model: Coil_Architecture to simulate and find out more specific details of your err message?
Sam
Sam on 23 Jul 2019
Hi,
thanks for your answer .
i've already up loaded the whole model.

Sign in to comment.

Accepted Answer

David K.
David K. on 23 Jul 2019
What this error is saying is that at some point in that line you are exceeding the number of elements in an array. The (1) is indicating that the actual number of elements in the array is 1.
My guess is that htp{k-1}.Rconn(2) may only have a length of 1.
If it is not that, right before the line display each of your variables and see that they are what you expect them to be.
Hope this helps
  5 Comments
David K.
David K. on 23 Jul 2019
Just did so, appears the issue you mentioned is solved by changing
htp{k-1}.RConn(2)
to
htp{k-1}.RConn(1)
Since the struct appears that RConn and LConn are single variables and so there is no .RConn(2). I could not get it working since for me it now said the Turn_1 block could not be added but I expect that may just be my stuff for now. But the indexing issue is gone.
Sam
Sam on 23 Jul 2019
Thanks a lot bro! It worked! By the way you can delete the 2 Turn Blocks in the Coil SubSystem and run the m file again, it should work like the Pic below.Coil.png

Sign in to comment.

More Answers (0)

Categories

Find more on Programmatic Model Editing in Help Center and File Exchange

Products


Release

R2018b

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!