My Google Gauge is showing blank on thing speak

5 views (last 30 days)
this is the JavaScript code i have written on under Thingspeak plugin > Google Guage
<script type='text/javascript' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js'></script>
<script type='text/javascript' src='https://www.google.com/jsapi'></script>
<script type='text/javascript'>
// set your channel id here
var channel_id = 1264170;
// set your channel's read api key here
var api_key = '8YD9SX9ZU17OEQ5N';
// list of name off the gauge and value
var value_names = ['','ON','BLOCK','TAPE'];
var gauge_names = ['OFF','Normal','Abnormal', 'Alert!'];
// global variables
var chart, charts, data;
// load the google gauge visualization
google.load('visualization', '1', {packages:['gauge']});
google.setOnLoadCallback(initChart);
// display the data
function displayData(point) {
data.setValue(0, 0, gauge_names[point]);
data.setValue(0, 1, point);
data.setFormattedValue(0, 1, value_names[point]); //Formatting font and font size is not possible in gauge chart
chart.draw(data, options);
}
// load the data
function loadData() {
// variable for the data point
var p;
// get the data from thingspeak
$.getJSON('https://api.thingspeak.com/channels/' + channel_id + '/feed/last.json?api_key=' + api_key, function(data) {
// get the data point
p = data.field3;
// if there is a data point display it
if (p) {
displayData(p);
}
});
}
// initialize the chart
function initChart() {
data = new google.visualization.DataTable();
data.addColumn('string', 'Label');
data.addColumn('number', 'Value');
data.addRows(1);
chart = new google.visualization.Gauge(document.getElementById('gauge_div'));
options = {width: 240, height: 240, max: 3, redFrom: 1.5, redTo: 3, greenFrom:0.5, greenTo: 1.5, minorTicks: 0, majorTicks: ["Off","","","Bad"]};
loadData();
// load new data every 1 second
setInterval('loadData()', 1000);
}
</script>

Answers (1)

Vinod
Vinod on 1 Jan 2021
Why not use the gauge widget? Any particular reason you want the Google gauge, specifically?
  4 Comments
Aniket Manjare
Aniket Manjare on 12 Jan 2021
Hello, i am using the guage provided by the Thingspeak only. i have made some changes in the code , the problem is when i am use thr default code i can see the guage and when i am using the the above code its not appearing , can you please tell why i am getting this error.

Sign in to comment.

Communities

More Answers in the  ThingSpeak Community

Categories

Find more on ThingSpeak in Help Center and File Exchange

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!