MATLAB Answers

Problem related to legend

5 views (last 30 days)
Hi everyone, I have made network architecture. I am having a problem with the legends as all of them are straight lines. The black square are buildings. The red-triangles are ABSs. Black stars are User outdoor. Blue circles are user indoor.
Thank you

  2 Comments

Star Strider
Star Strider on 28 Aug 2014
We would need to see the code you used to create that plot to figure out what the problem might be.
Aftab Ahmed Khan
Aftab Ahmed Khan on 28 Aug 2014
Hello, kindly look into the attachment.

Sign in to comment.

Accepted Answer

Robert Cumming
Robert Cumming on 28 Aug 2014
When you create your plot save the handles of the plots that you want to add to the legend - then when you create your legend pass the handles to the legend function, see the example below:
hold on;
% create your first plot - give it a name and SAVE the handle to the plot
hh(1) = plot ( [0 10 10 0 0], [0 0 10 10 0], 'k-', 'DisplayName', 'Buildings' );
% plot other stuff - which will have no legend
plot ( [0 10 10 0 0], [30 30 40 40 30], 'k-' )
plot ( [30 40 40 30 30], [0 0 10 10 0], 'k-' )
plot ( [30 40 40 30 30], [30 30 40 40 30], 'k-' )
% next item you want to add to the legend save the handle
hh(2) = plot ( [0:1:40], ones(41,1)+15, 'r-x', 'DisplayName', 'Other' );
% create your legend!
legend ( hh )

  0 Comments

Sign in to comment.

More Answers (2)

Michael Haderlein
Michael Haderlein on 28 Aug 2014
Several possibilities:
- Make the buildings as one object. Put NaN values between the xy values of the buildings to separate them from each other.
- First plot users and the ABSs, then the buildings.
- Plot 4 dummys (just nan values) and give them the corresponding displaynames and markers/linestyles/colors. Then plot what is shown in your figure.

  0 Comments

Sign in to comment.


Andrew Reibold
Andrew Reibold on 28 Aug 2014
Edited: Andrew Reibold on 28 Aug 2014
I looked at your code and know exactly why your legend is doing this.
Early on in your code, you used this command four times before anything
plot(bx11,by11,'-k')
These are your four buildings, and you made them with black lines. When you use the legend command, it automatically generates the color and style in the same order that you plotted in . This means your first for legend entries you make will be these black lines.
There are different ways to solve this problem. I recommend saving handles of the plots you have. Robert has shown you how to do this, I'm just identifying what the problem was.
If possible, it might be easier just to plot your data first and the buildings and red triangles afterwards... this will give priority to your real data to be made in the legend first! :)

  7 Comments

Show 4 older comments
Aftab Ahmed Khan
Aftab Ahmed Khan on 28 Aug 2014
Hi, I am almost there using your approach. Now only the third line in the legend is faulty. I don't know why it is like this.
Aftab Ahmed Khan
Aftab Ahmed Khan on 28 Aug 2014
Why it is showing me "getcolumn" thing in the third line ?
Aftab Ahmed Khan
Aftab Ahmed Khan on 28 Aug 2014
Hi, thank you Robert. I done it.

Sign in to comment.

Tags

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!